Employer Branding

Az employer branding, vagyis a munkáltatói márkaépítés, nemcsak a nagyvállalatoknak, de a kisvállalkozásoknak is nélkülözhetetlen. Egy erős munkáltatói márka képes vonzani és megtartani a tehetséges munkavállalókat, ami elkerülhetetlen a növekedéshez és sikerhez. A kisvállalkozásoknak gyakran kevesebb erőforrásuk van, így minden alkalmazott, aki csatlakozik a csapathoz, különösen fontos.

Az employer branding lehetővé teszi a kisvállalkozások számára, hogy kiemelkedjenek a tömegből, és versenyelőnyt szerezzenek a tehetséges munkavállalók toborzásában. Egy erős munkáltatói márka nem csak a fizetésről vagy juttatásokról szól; az értékek, kultúra és a munkahelyi légkör is részét képezi.

A kisvállalkozásoknak egyedi kultúrájuk és értékeik vannak, melyeket kiemelhetnek. Ezek az értékek vonzóvá tehetik a vállalkozást azok számára, akik hasonló elveket és célokat osztanak. Emellett egy erős munkáltatói márka képes csökkenteni a fluktuációt, és növelni az alkalmazottak elkötelezettségét, mivel az emberek nagyobb valószínűséggel maradnak hosszú távon egy vállalatnál, amelynek értékei összhangban vannak a sajátjaikkal.

Mi több, a kisvállalkozások gyakran versenyeznek a nagyobb cégekkel ugyanazon tehetségekért. Egy jól meghatározott és kommunikált munkáltatói márka segíthet meggyőzni a jelölteket arról, hogy egy kisebb vállalkozásnál nagyobb lehetőségek várnak rájuk: több felelősség, gyorsabb előléptetés vagy szorosabb kapcsolat a csapattal.