Rólam

Karrier-tanácsadóként gyakran szegezik nekem a kérdést, mivel is foglalkozom tulajdonképpen. Nos, a válasz: másokat támogatok abban, hogy ne csak elviseljék, hanem szeressék is a munkahelyi változást, sikerrel vegyék az akadályokat, és saját tempójukban érjék el a kitűzött karriercélt. Több mint tíz éve annak, hogy elvégezve az egyik legnevesebb hazai coachiskolát, a Flow Coaching Schoolt, közép- és felsővezetőkkel kezdtem dolgozni. Ahány ember, annyi téma. Konfliktuskezelés, újrakezdés, teljes kilátástalanság, munkahelyvesztés, helytállás egy új pozícióban, és még sorolhatnám a témákat. Ahogy az elmúlt években egymás után jöttek a kliensek (IT- és pénzügyi szektor, gyógyszeripar, média, művészvilág) nemcsak a tapasztalatokat gyűjtöttem, hanem folyamatosan képeztem magam. Újabb coachiskolák, workshopok, tréningek következtek, és ez így van a mai napig. És persze a kiapadhatatlan külföldi szakirodalom. Vallom, hogy tanácsadóként csak az maradhat fenn, aki folyamatosan képzi önmagát. A karrier-tanácsadás az executive coachingból fejlődött ki, miután tapasztaltam, hogy jobban támogathatom az ügyfeleimet azzal, ha ütős CV-t motivációs levelet tudunk írni, interjúkra, tárgyalásokra készíthetem fel őket. A több évtizedes médiatapasztalat akkor is jól jött, amikor valakit arra kellett tréningezni, hogyan adjon hatásos interjút a sajtóban, építsen weboldalt, írjon sikeres üzleti blogot.Mottómat, amelyben mélyen hiszek, Albert Einsteintől kölcsönöztem:

„Tanuld meg a játékszabályokat, aztán már csak játszanod kell – persze, mindenkinél jobban.”

Rólam mondták

Laci nagyon sokat segített abban, hogy meghozzam életem egyik nagy döntését: szakmailag újra felépítsem magam egy új országban, egy új városban. Nagyon jó volt tudni, hogy nem vagyok egyedül. Támogatott, biztatott, néha olyan dolgokat is mondott, ami akkor hihetetlennek tűntek, de az idő mégis őt igazolta. Nem fogta a kezemet, de ha kinyújtottam az enyémet, mindig elérhető volt az övé. Teret adott a gondolataimnak, amik a vele való beszélgetésekben születtek meg bennem. Nőtt az önbizalmam. Ő volt az első, akit felhívtam a döntésem első évfordulóján. Hálás vagyok neki. Köszönöm. Dolgozzatok vele. Megéri!

Makai-Begidsán András
Gestalt-terapeuta, life coach

Szerintem az igazi segítő nem okoskodik. Az igazi segítő bölcs, nyílt szívű, művelt és alázatos. Nem mondhatom, hogy a Lacival való munka azt hozta, amit vártam – annál sokkal többet adott! A vitt kérdésem megoldásán túl megtanított arra, hogy hogyan érdemes rendet tenni az érzések és gondolatok sokaságában bármikor, amikor döntési helyzetben vagyok. Mindezt nagy érzékenységgel, figyelemmel, türelemmel, humorral és kifogyhatatlannak tűnő eszköztárral. Szívből ajánlom, hogy Lacit fogadd útitársul, ha a megoldásodat keresed! Nem fog a vezető szerepében tetszelegni, pedig nála van a térkép!

Pánczél Erzsébet
Perinatális tanácsadó

Laci jelenléte meghatározó és visszaránt téged is a jelenbe! A múlt ködbe vész, a jövő kérdései elhalványulnak, miközben észrevétlenül dolgozol a kérdésen, a problémán, amivel jöttél. Aztán egyszer csak megszületnek a saját válaszaid ott az ülésen, vagy később, mindegy is, mert az „Itt és Mostban” vagy, és innentől csak ez számít! Kell ennél több? Szerintem nem! Ha fontos a jelenlét a saját életedben, akkor Lacit választod! Köszönöm, hogy megtapasztalhattam!

Bodnár Zoltán 
Szabadúszó

Amikor úgy érzem, zsákutcába jutottam és friss nézőpontokra, valamint kreatív, a megszokottól eltérő megoldásokra vágyom, László segítségét kérem. Az ő átfogó, holisztikus coaching módszertana, valamint az a rendkívüli képessége, hogy a problémákat egy teljesen más megvilágításban tudja bemutatni, minden egyes alkalommal útmutatást ad nekem, hogy merre folytassam szakmai útjaimat.

Milankovics Milena
Társalapító – Hekate Conscious Ageing Foundation

Amikor nem vagy biztos önmagadban, és nem látod, merre is kéne menni utadon, egy jobb karrier és a fejlődés útján, akkor kell egy kitűnő szakember! László volt a legjobb iránytű nekem az elmúlt években, aki jól megmutatta az utat!

Ritter Doron
Fotográfus

Lászlóval a közös munka egészen új megvilágításba helyezte a szakmai utamat. Összefüggésekre világított rá, megerősített, ezáltal magabiztosabbá tett. Lelkesedése, támogatása hatására új utakra léptem, egyik eredményt követte a másik, és mindez csak pár hónap leforgása alatt. Minden alkalommal jó hangulatú, elgondolkodtató és egyben inspiráló beszélgetéseink voltak. Bátran ajánlom mindenkinek Lászlót mint coachot, hiszen a beszélgetéseink alatt nagyon sokat kaptam és tanultam tőle, mind emberileg, mind szakmailag egyaránt.

Vas András
Logisztikai vezető

László azon kivételes HR-szakértők közé sorolható, akik embertársaikhoz rendkívüli nyitottsággal és empátiával közelednek. Kiemelkedő szakterülete az LGBTQIA közösség támogatása, amely Magyarországon kivételes adottságnak számít.

Pálinkásné Lőrincz Ildikó
HR-szakember

A Lacival való közös munka lényeges változást hozott abban, ahogyan a munkahely emberi, kulturális és szakmai kihívásaihoz állok. Laci egyszerre nagyon professzionális, széles körű ismeretekkel és nagyon emberi, telibe találó megérzésekkel, visszajelzésekkel. Az eszközökkel, amiket Tőle kaptam, más szintre tudtam lépni: megtaláltam a saját hangomat, kiegyensúlyozottabb vagyok és lényegesen kevesebb a káros stressz az életemben. A magamon való munkát természetesen sem ő, sem más nem végzi el helyettem, de az ő segítségével minőségi változás vált lehetségessé. Bátran és meggyőződéssel ajánlom őt mint Coachot.

Balogdi Hajnalka
AuróraGroup Manager Digital Services

Miért ajánlom? …mert tudni fogod, mit akarsz elérni, és mit nem …azt is, hogy miért akarod …felismered akadályaid, hogy barátkozz velük …és hogy több alternatívád legyen a haladáshoz, önmeghaladáshoz.  Ha ez nem elég, próbáld ki, szponzorálom az első órát!

Krecz Tímea 
Tréning specialista / HR szakember

László az egyik legtehetségesebb tanítványom volt. Hiteles személyiség, aki érzékeny mind az emberekre, mind a legmélyebb kérdésekre, akár képes vagy őket tisztán kifejezni, akár nem. Ha egy jó coachot keresel, akivel végigjársz egy támogatott fejlődési folyamatot, és a legjobb eredményt éred el ezalatt, válaszd őt. Boldog leszel, hogy megtetted.

dr. Erős Ilona †
Gestalt-terapeuta

Életrajz helyett

Sok mindent megtapasztaltam már ebben az életben. Amikor hatodikos koromban az osztálytársaim kiközösítettek, az olvasás volt az egyetlen menedékem. Kövér, magamnak való, túlérzékeny fiú voltam, de szerencsére mindig volt mellettem egy-két jó barát. A gimnáziumban én voltam a fura, vicces 120 kilós fiú, amíg le nem fogytam. Utána maradtam a fura fiú, aki minden tárgyból bukdácsolt, kivéve a történelmet és az irodalmat, mert azokból mindig ötös voltam. Én voltam a színjátszókör motorja is. A színjátszóköré, ami az első hely volt, ahol magamért szerettek. Pestre 25 évesen egy szál bőrönddel jöttem. Azelőtt már itt katonáskodtam, és mivel akkor nem volt mobiltelefon, fiatal újságíróként katonaruhában diktáltam be a cikkeket a Magyar Hírlap Budapest rovatának. A nyomtatott és online médiában szinte minden voltam már. Coacholni azért kezdtem, mert észrevettem, hogy a mellettem élők gyorsan és pozitívan változnak. Sokat tanultam azért, hogy jó coach legyek, és a mai napig tanulok.

Tanulmányaim

Sikeres tárgyalási technikák a gyakorlatban, LABA Hungary | Employer Branding Specialist, LABA Hungary | NLP Practitioner | NLP Akadémia Budapest | Karrier-tanácsadó képzés Kurtán Kláránál | Williams Életkészségek Program | Vállalati Vitalitás Index Szakértői Program | ICF ACC Felkészítő Program | Dr. Kollár Coaching Képzés | Flow Coaching School | Ellenállás a szervezetekben Gestalt Tréning | Agykontroll kurzus | Kazanlár Tarot Akadémia | Szent István Egyetem – Humánmenedzsment-szakértő | Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola – Kommunikációs szakember | Comenius Tanítóképző Főiskola Sárospatak